Uz prezentaciju dijela radova i postignuća polaznika radionica i aktivnosti, upriličena je 1. kolovoza 2019. završna priredba projekta „Budi COOLturan i pARTicipiraj“ koji je u proteklih 18 mjeseci proveden zahvaljujući sredstvima Europskog socijalnog fonda. Svečanost su uveličali predstavnici Grada Varaždina i partnerskih organizacija – HNK Varaždin i Filmsko-kreativnog studija „VANIMA“ te glumac JAN KEREKEŠ iz Teatra „Kerekeš“ čije su predstave korisnici projekta gledali s posebnom radošću.

 

Voditeljica projekta, Ivana Vincek Ribić, mag.soc.politike, posebno je istaknula rezultate postignute projektom koji je uključio 50-tak mladih u kulturno-umjetnički život zajednice. Uz ostalo, usvojili su kulturno-umjetničke, socijalne i druge vještine te ostvarili nove kontakte, odnosno mnoga nova poznanstva i prijateljstva. „Ovim smo projektom zakoračili u jedan novi vid aktivnosti zajednice koje nisu bile pristupačne mladim OSI i mladima iz marginaliziranih skupina, a koje su svima donijele veliko zadovoljstvo te se pokazale itekako potrebnima i traženima“, naglasila je. Predsjednik udruge, Ivan Vujec, prof. izrazio je osobito zadovoljstvo što je sredstvima ovog projekta, vrijednog ukupno 672 533 kn, nabavljeno novo kombi vozilo, prilagođeno za prijevoz osoba u invalidskim kolicima te je sudjelovanje u projektnim aktivnostima bilo omogućeno i mladima iz najudaljenijih dijelova Županije.

Posebna zahvala upućena je projektnim partnerima, HNK Varaždin i Filmsko-kreativnom studiju VANIMA, na suradnji i angažmanu u provedbi projekta, kao i svima onima koji su se uključivali sukladno mogućnostima i potrebama kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi, a naročito stručnim suradnicima i brojnim volonterima bez kojih provođenje projektnih aktivnosti ne bi  bilo toliko uspješno.

Iako je „COOL ekipa“ bila pomalo tužna što druženje na projektnim aktivnostima prestaje, svi se nadaju da će uskoro biti prilike javljanja na novi natječaj kako bi udruga mogla osigurati sredstva za svojevrsni nastavak COOL priče, i to tako da bude u mogućnosti uključiti što veći broj sudionika različitih dobnih skupina, ne samo mlade. Kako je ovaj projekt pokazao da OSI imaju interesa za uključivanje u kulturna događanja i sudjelovanje u različitim kulturnim aktivnostima, ukoliko im se za to osiguraju uvjeti, skupina potencijalnih pripadnika ciljnih skupina nije upitna.

Prethodna objava Slijedeća objava