U ponedjeljak, 17. lipnja, održana je u predvorju zgrade u Graberju 33 u Varaždinu, gdje je sjedište Bedema ljubavi Varaždin, konferencija za novinare i svečanost potpisivanja ugovora s nekoliko korisnika usluge osobne asistencije na kojoj je ujedno predstavljen projekt „Bedem ljubavi za OSI“.

Bedem ljubavi Varaždin provodi ga u partnerstvu s Društvom distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, a osigurano je 1.570.189,46 kuna bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda za pružanje usluge osobne asistencije za 11 korisnika, izuzetno važne izvaninstitucionalne socijalne usluge za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta s područja Varaždinske županije. Riječ je o osobama s liste čekanja DDICDP Varaždin koji će, zahvaljujući sredstvima ESF-a, imati uslugu osobne asistencije u naredne dvije godine u sklopu programa „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza 2“. Usluga OA izravno doprinosi poboljšanju kvalitete života i socijalnom uključivanju OSI te utječe na pristup obrazovanju, zapošljavanju i društvenom životu OSI. Uslugu osobne asistencije dobile su osobe s najtežom vrstom tjelesnog invaliditeta, ali i oni koji imaju teže intelektualne teškoće pa će i njihove obitelji dobiti značajnu pomoć u svakodnevnom životu.

Usluga se pruža 4 sata dnevno prema dogovoru korisnika i osobnog asistenta.

O projektu su govorili predsjednica Bedema ljubavi Varaždin, Renata Pocedulić i predsjednik DDICDP Varaždin, Ivan Vujec, a o tome što im znači usluga OA, govorili su sami  korisnici.

Presica [video]

 

Prethodna objava Slijedeća objava